Știi când ai atins succesul?

Știi când ai atins succesul?

By : -

Știi când ai atins succesul?

E o întrebare pe care și-o adresează majoritatea oamenilor. Pentru unii succesul este atins  atunci când dețin foarte multe lucruri ca de ex. mașini, proprietăți, terenuri. Pentru alții succesul înseamnă să aibă armonie în familie și iubire. Pentru cei care nu se încadrează într-una din situațiile de mai sus, succesul poate să însemne o carieră desăvârșită și rezultate extraordinare. Pentru fiecare dintre noi, succesul poate să însemne altceva, acel ceva la care ne raportăm, acel ceva ce ne face puternici și de neînvins, acel ceva pe care  îl declarăm noi atunci când simțim gustul plăcut al succesului.

„Succesul începe din momentul în care înțelegem că esența vieții este acumularea de cunoștințe și abilități care să ne permită să trăim tot mai din plin și mai productiv”David McNally în cartea sa „Chiar și vulturii au nevoie de un imbold”.

Tot în cartea sa, David McNally spune că pentru unii dintre noi succesul înseamnă să te trezești de dimineață, să faci lucruri bune, iar seara să savurezi reușitele de peste zi.

În cartea sa „Dincolo de vârf” al lui Zig Ziglar, autorul spune că ești în vârf atunci când:

Înțelegi perfect că eșecul este un fapt, și nu o persoană; că ziua de ieri s-a încheiat aseară și că ziua de azi este una nou-nouță.

Te-ai împăcat cu trecutul și ești concentrat asupra prezentului și optimist în privința viitorului.

Știi că succsesul nu este neapărat totul, iar eșecul nu te distruge.

Ești plin de încredere, speranță și dragoste; și trăiești fără mânie, lăcomie, vinovăție, invidie sau gânduri de răzbunare.

Ești suficient de matur pentru a amâna răsplata, mutându-ți concentrarea de la drepturi la răspunderi.

Știi că greșeala de a nu apăra ceva corect moral este preludiul pentru a deveni părtaș la o nedreptate.

Ești sigur pe tine și astfel ești împăcat cu Dumnezeu și aproapele tău.

Te-ai împrietenit cu dușmanii și ai câștigat dragostea și respectul celor care te cunosc cel mai bine.

Ai înțeles că ceilalți te pot ajuta să cunoști plăcerea, dar fericirea adevărată nu apare decât atunci când tu faci diverse lucruri pentru ceilalți.

Ești amabil cu nesuferitul, curtenitor cu grosolanul și generos cu cel la ananghie.

Iubești pe cel neiubit, dai speranță celui fără speranță, prietenie celui fără de prietenie și îl încurajezi pe cel descurajat.

Privești înapoi cu iertare și înainte cu speranță, în jos cu înțelegere și în sus cu recunoștință.

Știi că acela care vrea să fie cel mai mare printre oameni trebuie să fie slujitorul tuturor.

Recunoști, mărturisești, îți dezvolți și îți folosești capacitățile fizice, mentale și spirituale date de Dumnezeu pentru a-l slăvi pe Dumnezeu și pentru binele omenirii.

Te afli în fața creatorului universului și El îți spune “Bravo ție credincios și bun slujitor al Domnului.”

Eu am rezonat cu multe dintre aspectele de mai sus, și de un lucru sunt foarte sigură. Nu mă considera o persoană de succes atunci când am bani, ci atunci simt o stabilitate financiară. Nu mă consider o persoană de succes atunci când am rezultate, atunci simt că sunt utilă și pot ajuta la binele afacerii. Nu m-am simțit de succes atunci când am devenit proprietară, ci atunci am simțit căldura unui cămin. Nu mă consider de succes atunci când conduc o mașină, ci simt confortul deplasării.

            Succesul pentru mine înseamnă să mă simt utilă, să simt că fac progrese, că mă dezvolt, să știu să câștig încrederea oamenilor, să iubesc și să fiu iubită, să mă simt împlinită și în echilibru, să știu că pot zâmbi și să mă simt liberă. De fapt succesul pentru mine este o stare asociată unor emoții. Este o viață trăită cu sens și scop. Este o viață în echilibru, când oferi și dăruiești deopotrivă. Succesul îl atingi atunci când faci lucrurile bune și bine.

Tu cum știi că ești de succes? Cum descrii succesul? Ce sentimente asociezi cu succesul? Ce ești dispus să faci pentru a atinge succesul? Cunoști vreo persoană de succes?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram