Quiz

Quiz

By : -

Quiz

Cum stai cu Inteligența Emoțională?

 

DESCRIEREA TESTULUI DE INTELIGENTA EMOTIONALA

ELABORAT DE DANIEL GOLEMAN

Testul este elaborat de Daniel Goleman, autorul cărții „Intelegența emotională”, editată în 1995. Testul este adaptat de Mihaela Rocco și constă în a răspunde la 10 întrebări ce prezintă unele situații (scenarii) în care se poate afla o persoană.

 Răspunsurile la întrebări au în vedere, pe de o parte, transpunerea individului în situația descrisă, iar pe altă parte, alegerea unui răspuns din cele oferite ca variante și care relevă modalități de a reacționa în situațiile indicate de quiz.

Începe testul:

Alege răspunsul care ți se potrivește în funcție de reacția ta la următoarele situații, bazându-te pe modul cum ai proceda. Nu încerca să dai ”răspunsul perfect” pentru că nu există.

Ati luat in parc un grup de copii de 4 ani. O fetita incepe sa planga deoarece ceilalti nu vor sa joace cu ea. Ce faceti?

 
 
 
 

Fiul dvs. de 3 ani este extrem de timid si a fost hipersensibil si putin infricosat de locurile si oamenii straini, de cand s-a nascut. Ce faceti?

 
 
 
 


Sunteti intr-un avion care e lovit brusc de turbulenta si incepe sa se balanseze intr-o parte si in alta. Ce faceti?

 
 
 
 

Considerati ca de mai multi ani ati dorit sa reincepeti sa invatati sa cantati la un intsrument la care ati incercat si in copilarie, iar acum, pentru distractie, v-ati hotarat in sfarsit sa incepeti din nou. Doriti sa va folositi cat mai eficient timpul dvs. Ce faceti?

 
 
 
 

Incercati sa calmati un prieten infuriat pe un sofer care i-a taiat calea in mod periculos prin fata. Ce faceti?

 
 
 
 

Dvs. si partenerul de viata ati intrat intr-o discutie aprinsa care a escaladat intr-un meci de tipete. Sunteti amandoi furiosi si recurgeti la atacuri personale pe care nu le intelegeti si in care nu credeti, dar le continuati. Ce faceti?

 
 
 
 

Inchipuiti-va ca ati fost numit seful unei echipe noi de lucru care incearca sa gaseasca o solutie creativa la o problema de servici. Care este primul lucru pe care il faceti?

 
 
 
 

Sunteti managerul unei organizatii care incearca sa incurajeze respectul pentru diversitatea etnica si rasiala. Surprindeti pe cineva spunand un banc rasist. Ce faceti?

 
 
 
 

Imaginati-va ca sunteti agent de asigurari si telefonati la clienti pentru prospectare. 15 persoane la rand au inchis telefonul si sunteti descurajat. Ce faceti?

 
 
 
 

Inchipuiti-va ca sunteti student la un colegiu si sperati sa obtineti o nota mare la un concurs, dar ati descoperit ca ati luat o nota proasta la mijlocul semestrului. Ce faceti?

 
 
 
 

Question 1 of 10

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram