Alimente care stimulează creierul

Alimente care stimulează creierul

By : -

Alimente care stimulează creierul

Vă luptați cu nivelurile de energie neplăcute? Simțiți că încercați adesea să navigați prin ceața creierului? Observi schimbări de dispoziție pe parcursul zilei? Ați descoperit că memoria dvs. nu este la fel de ascuțită ca odată?
Dacă vă puteți raporta la oricare dintre acestea – pe care suntem destul de siguri că le puteți face – atunci unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le abordăm este ceea ce puneți în gură (pe lângă somn și stres). La urma urmei, știi ce se spune: tu ești ceea ce mănânci și nu există nicio întrebare că ceea ce mănânci – sau nu mănânci – afectează materia cenușie dintre urechi.
De aceea suntem încântați să vă împărtășim astăzi 5 dintre cele mai bune alimente care stimulează creierul.
# 1 – Pește gras. Știați că creierul uman are 60% grăsime? Este adevărat, iar cea mai abundentă grăsime din creier este omega-3 DHA, care s-a dovedit că îmbunătățește lucrurile precum memoria și timpul de reacție. Cele mai bune surse alimentare de DHA sunt peștele gras precum somonul sălbatic, sardinele, macroul, hamsiile, păstrăvul curcubeu și heringul.
# 2 – Nucile. Ele arata ca un creier … ce mai putem spune? Serios, nucile sunt o bună sursă vegetală de grăsimi omega-3 (deși nu DHA-urile pe care le-am menționat mai sus), și sunt, de asemenea, ambalate cu antioxidanți, inclusiv vitamina E (care poate ajuta la combaterea demenței) și melatonină (care ajută, de asemenea, la somn). Cercetările arată că consumul de nuci este asociat cu o funcție cognitivă mai bună.
# 3 – Ouă. Ambalate cu grăsimi sănătoase, antioxidanți, vitamine și minerale, ouăle (în special gălbenușurile) sunt unul dintre cele mai bune alimente ale creierului. Pe lângă vitaminele DHA și B, ouăle conțin și colină, care este principalul bloc de construcție al acetilcolinei neurotransmițătorului. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în antioxidanții luteină și zeaxantină, care combate stresul oxidativ și stimulează nivelul unui compus numit BDNF care protejează și îmbunătățește creierul.
# 4 – Afine. În cartea The Brain Diet , Dr. Alan Logan se referă la afine drept „WD40® al celulelor nervoase.” Cercetările au arătat că afinele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice, pot susține funcția cognitivă prin îmbunătățirea comunicării între celulele nervoase. Un studiu a descoperit că oamenii care consumau afine zilnic experimentau o îmbunătățire a învățării și a memoriei, precum și o dispoziție îmbunătățită.
# 5 – Cafea. Oricât vorbim despre asta, ai crede că deținem o companie de cafea. Ne dorim! Din păcate, consumul regulat de cafea este asociat cu o mai bună sănătate a creierului (poate datorită concentrației sale de antioxidanți). Pentru majoritatea oamenilor, o ceașcă de Joe poate stimula nivelul de energie, crește concentrarea și sporește sentimentele de bunăstare – mulțumesc cel puțin parțial cafeinei (care este și un antioxidant).
Așadar, aveți, 5 dintre alimentele recomandate care stimulează creierul. Rețineți că ceea ce nu mâncați este, de asemenea, important. Așa este, gunoiul este egal cu gunoiul. Așadar, limitați alimentele procesate care conțin uleiuri vegetale rafinate, făină / boabe rafinate și zaharuri adăugate.
Pentru o sănătate mai bună,
Schimbă asta

Sursa: changethatup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram