3 SUGESTII care fac ca prima intalnire de vanzare sa mearga ca „pe roate”

3 SUGESTII  care fac ca prima intalnire de vanzare sa mearga ca „pe roate”

Construirea unei relatii este un proces care necesita atat timp cat si efort.  Pe langa acestea 2, pentru a cultiva increderea si succesul, mai e nevoie si de a adresa intrebarile corecte clientilor cat si prospectilor.

La fel de important ca adresarea intrebarilor este si necesitatea de a fi rabdator si de a asculta informatiile pe care le primesti prin formularea raspunsurilor la intrebari de catre client sau prospect. Astfel vei fi capabil sa pui atat bazele unei relatii de incredere, cat si sa construiesti o relatie puternica de afaceri.

Clientul se va intreba inca de la inceput: „De ce sa imi pierd timpul cu tine?”

De aceea iti recomand sa parcurgi 2 pasi pentru a face mai usoara trecerea catre etapa de intrebari si a obtine prospecti:

  1. Introducerea si amabilitatile
  2. Scopul intalnirii

Pasul 2 este numit si elevator speech”, pentru ca ai posibilitatea sa atragi atentia prospectului inainte ca el sa decida daca doreste sau nu acel dialog.

Exemplu: „Buna ziua, sunt Ion Popa de la firma „Performanta si succes”. Inainte de a incepe, ar fi utile 60 de sec. pentru a ne prezenta fiecare cine este si ce face. „Performanta si succes”este o firma de training in vanzari. Lucram cu alte x companii, iar obiectivul nostru este sa le ajutam sa isi maximizeze vanzarile. Pot sa va dau un exemplu de cum facem asta si va voi povesti despre un client foarte renumit in lumea medicala, care era frustrat de durata ciclului de vanzare a unui produs nou lansat, asa ca a apelat la noi. Am construit impreuna un plan de instruire a echipei pe comportamente cheie corelate cu rezultate. Dupa 6 luni si-au redus cu 50% ciclul de vanzare si au obtinut venituri de 10 mil de euro care sunt atribuite procesului nostru de training. Ce vreau sa spun este ca poate functiona si pentru dvs., insa nu stiu sigur. Dar daca sunteti de acord, as vrea sa va adresez cateva intrebari pentru a intelege mai bine obiectivele dvs. astfel incat sa pot determina daca solutiile noastre se potrivesc cu obiectivele dvs. Cum suna?”

Exprimarea scurta si concisa este foarte importanta.

Iata cele 3 sugestii care fac ca prima intalnire sa mearga „ca pe roate”:

  1. Incepe intotdeauna discutia cu intrebari de incalzire si focusata pe deschiderea interlocutorului de a vorbi despre el.

Ex. „De cat timp sunteti in aceasta firma? Ce iti place cel mai mult sa faci?”

Poti afla si intelege interesele prospectului, personalitatea, credintele, cum se simte in firma etc.

  1. Noteaza informatiile pe care ti le furnizeaza clientul, astfel vei asculta cuvinte cheie si emotiile de dincolo de cuvinte.
  2. Elimina presupunerile pe care le ai despre prospect si problemele lui.

 

Secretul este ca, clientilor le place sa vorbeasca mai mult decat iti face tie placere. Daca adresezi intrebarile astfel incat sa il faci sa vorbeasca, vei afla cum si cat se preocupa de nevoile lui.

Iar succesul va fi garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram